"Karukook"

"Karukook" ehk tuunitud meie pere "Kolme muna kook" mu õe sünnipäevaks (november 2009)



Seda kooki oleme kodus küpsetanud nii kaua kui end mäletan. Mu ema tavatseb küll kooki nimetada ka "lollikindlaks" koogiks, kuid arvestades kui palju lörri läinud kooke mu vanemad õed omal ajal maale vanaema maja nurgal asuva pingi alla kummuli keerasid, ei võtaks ma siiski seda puhta kullana ja suhtuksin retsepti teatud respektiga. :) Kui kook õnnestub on tegemist suhteliselt kerge ja mitte liialt magusa koogiga, mida annab süüa niisama või kattes seda vahukoore ja marjadega või hoopis mõne kreemiga. Pildil olev karupoiss on kaetud šokolaadikreemi ja rosinatega.


Vaja läheb: 



Põhi:

3 muna
0,5 kl suhkrut
7 spl õli
1 tl küpsetuspulbrit (kuhjaga)
1 kl jahu

Kreem:

0,5 pakki (100g) võid
1 munakollane
0,5 klaasi tuhksuhkrut
2 spl kakaod või riivitud šokolaadi 

Sega küpsetuspulber jahuga. 
Vahusta munad suhkruga. 
Lisa munasegule õli ning seejärel jahusegu. 
Küpseta kooki eelsoojendatud ahjus 250 kraadi juures tähekujulises vormis ning kui kook pealt kuldseks läheb, siis vähenda kuumust 180 kraadini ning küpseta kooki valmimiseni proovides vahepeal tikuga. 
Küpsetusaeg ca 30 min, olenevalt ahjust. 
Jahuta kooki enne kreemiga katmist.

Kreemi tegemiseks vahusta toasoe või kausis puulusikaga. 
Lisa munakollane, tuhksuhkur ja kakao.
Sega kreemi, kuni saad siidja struktuuri ja seejärel määri koogile.






Kommentaarid

Populaarsed postitused