Aastavahetus 2013/2014 II Kirsi purukook
Kirsi purukook
Mõnusalt kaneeli-kirsine kook. Tegemist on taaskord ühe Saksa retseptiga, mille oma õelt sain. Tema sai selle omakorda ühelt tuttavalt. Kust algne retsept pärit on ei oska pakkuda. Sama purukooki annab väga edukalt teha ka näiteks õuntega, maitseb samuti imemaitsvalt. Purukoogid on selles mõttes marumõnusad, et nad järgmisel päeval veel paremini maitsevad kui esimesel, seega võib neid kas varem valmis teha või kui peolaualt mõni tükk üle jääbki, siis on hommikul kohvi kõrvale mida pakkuda. Soovitan soojalt! Nendel pühadel sai rahva tungival soovil kooki tehtud lausa kaks korda.Vaja läheb:
250 g margariini
200 g suhkrut
1 pakk vaniljesuhkrut
1 muna
500 g nisujahu
1 pakk (8 g) küpsetuspulbrit
2 purki kivideta kirsse
kaneeli
Nõruta kirsid.
Vahusta või ja lisa sellele muna, suhkur ja küpsetuspulber, mis on eelnevalt segatud jahuga.
Kata küpsetusplaat, mis on kaetud küpsetuspaberiga, osa puruga ning suru purust koogipõhi.
Vala peale nõrutatud kirsid ja kata kook ülejäänud puruga.
Raputa kook üle kaneeli ja suhkruseguga.
Küpseta kooki 180 kraadi juures 30-35 minutit.
Kommentaarid
Postita kommentaar