Kihiline kirsikook
Kihiline kirsikook (märts 2013)
Retsept on pärit raamatust "Nadja koogid". Tegemist on rammusa ja mahlase koogiga, mida üle ühe tüki väga süüa ei jaksa, see ei laienenud küll kõigile sööjatele. :) Küpsetamise kohta niipalju, et minu gaasiahjus kook nii kiiresti valmis ei saanud. Aega kulus üle tunni kindlasti, aga tulemust tasus oodata.
Vaja läheb:
Põhi:
200 g šokolaadiküpsiseid
50 g võid
1 muna
Täidis:
600 g toorjuustu
200 ml vahukoort
3 munakollased
4 spl suhkrut
4 spl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
200 g mõru šokolaadi
100 g valget šokolaadi
200 g külmutatud kirsse
Kaunistuseks:
120 g mõru šokolaadi
100 ml vahukoort
25 g võid
20 kokteili- või värsket kirssi
Purusta küpsised, sega toasooja või ja munaga.
Suru 26 cm diameetriga lahtikäivasse koogivormi põhja, mis on määritud võiga.
Vahusta toorjuust, munad, vahukoor, suhkur, vanillisuhkur ja tärklis.
Jaota segu kaheks võrdseks osaks.
Esimesele lisa veevannil sulatatud ja pisut jahtunud mõrušokolaad.
Sega läbi ning vala tordipõhjale.
Teisele täidiseosale lisa veevannil sulatatud ja pisut jahtunud valge šokolaad ning nõrutatud kirsid.
Kalla vormi.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40-45 min, jahuta, võta vormist välja.
Kaunistamiseks sulata šokolaad vahukoores koos võiga.
Või teeb glasuuri pehmeks ja elastseks.
Kalla täielikult jahtunud kook glasuuriga üle ning kaunista kirssidega.
Purusta küpsised, sega toasooja või ja munaga.
Suru 26 cm diameetriga lahtikäivasse koogivormi põhja, mis on määritud võiga.
Vahusta toorjuust, munad, vahukoor, suhkur, vanillisuhkur ja tärklis.
Jaota segu kaheks võrdseks osaks.
Esimesele lisa veevannil sulatatud ja pisut jahtunud mõrušokolaad.
Sega läbi ning vala tordipõhjale.
Teisele täidiseosale lisa veevannil sulatatud ja pisut jahtunud valge šokolaad ning nõrutatud kirsid.
Kalla vormi.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40-45 min, jahuta, võta vormist välja.
Kaunistamiseks sulata šokolaad vahukoores koos võiga.
Või teeb glasuuri pehmeks ja elastseks.
Kalla täielikult jahtunud kook glasuuriga üle ning kaunista kirssidega.
Kommentaarid
Postita kommentaar