Pošeeritud pirnid
Punases veinis pošeeritud pirnid (veebruar 2014)
Tegemist on Martha Stewarti retseptiga, mis on pärit lehelt Yummly.com. Väga lihtne retsept ja tulemus on efektne ning maitseb samuti hästi. Lisasin efektsemaks serveerimiseks ka šokolaadi ja mandlilaastud.Vaja läheb:
4 kõvemat pirni
1 pudel punast veini
1/2 tassi (100 g) suhkrut
1 vaniljekaun (pooleks lõigatud)
1 kaneelikoor
1 apelsini koor
1 sidruni koor
2 nelki
1 tähtaniis
1 loorberileht
Serveerimiseks:
šokolaadi
mandlilaaste
Koori pirnid, jättes sisu alles.
Lõika pirni alumine osa ühtlaseks, et pirn püsti seisaks.
Aseta pirnid kastrulisse.
Vala peale vein.
Lisa suhkur, vaniljekaun, kaneelikoor, apelsini ja sidruni koor, nelgid, loorberileht ja tähtaniis.
Vala peale niipalju vett, et pirnid kaetud oleksid.
Lase vedelik keema tõusta ning keera kuumust madalamaks.
Pošeeri pirne 15 min keskmisel kuumusel, vedelikku aeg-ajalt segades.
Pirnid on valmis, kui nuga neisse lihtsalt sisse läheb.
Võta kastrul tulelt ning lase pirnidel vedelikus jahtuda.
Võta pirnid kastrulist välja ning aseta serveerimiseni õhukindlasse anumasse.
Kurna pošeerimisvedelik tahketest kehadest ning aseta tagasi tulele.
Keeda vedelikust keskmisel kuumusel siirup.
Siirupi tegemiseks kulub umbes 45 minutit.
Siirup on valmis, kui see puulusika seljale jääb.
Lase siirupil jahtuda.
Enne serveerimist sulata veevannis šokolaad.
Rösti mandlilaaste 250 kraadi juures paar minutit.
Kasta pirnid sulanud šokolaadi ning raputa üle mandlilaastudega.
Serveerimisel lisa juurde siirup.
Kommentaarid
Postita kommentaar