Kartuligratään
Kartuligratään (september 2013)
Retsept on pärit Rootsi kokaraamatust "Vår kokbok", Coop & Norstedts, 2009. Mõnus kartuli variatsioon. Lihtsa vaevaga valmib maitsev roog.4-6-le
Vaja läheb:
ca 1 kg kartuleid
1 sibul või 1/2 porrut
1-2 küüslauguküünt (soovi korral)
3-4 dl riivitud juustu
1,5 tl soola
kuivatatud basiilikut, tüümiani või oreganot (soovi korral)
2 dl koort + 3 dl piima või 5 dl koort
pipart
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Koori ja lõika kartulid.
Koori ja haki sibul, porru ja küüslauk.
Määri võiga ahjuvorm.
Kata vormi põhi poole kartulikogusega.
Raputa peale pool soolast, kogu sibul, pool juustust ning maitsetaimed.
Kata votm ülejäänud kartulite ja juustuga.
Sega koor piima, pipra ja ülejäänud soolaga ning vala kartulitele.
Küpseta ahju keskel kuni kartulid on pehmed, ca 40-50 minutit.
Serveeri liha-, linnu- või köögiviljaroogadega.
Kommentaarid
Postita kommentaar