Keeks "Ekstra"


Keeks "Ekstra"(november 2013)

Retsept on pärit blogist Ise tehtud. Hästi tehtud. Mõnus mahlane ja kerge sidrunimaitsega keeks. Sobib hästi tee juurde.


Vaja läheb:

200 g võid
200 g suhkrut
200 g jahu
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4 L või 5 M suurusega muna (valged ja kollased eraldi)

Vahusta toasoe või suhkruga. 
Sega juurde ükshaaval munakollased 
(esmalt lase üks munakollane tainaga seguneda, siis lisa järgmine). 
Järgmisena sega juurde sidrunikoor ja -mahl ning sõelu taina hulka jahu. 
Sega ühtlase tainamassi moodustumiseni.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja ühenda ettevaatlikult segades munavalgevaht tainamassiga.
Kalla võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi, lükka lusika või spaatliga tainas ühtlaselt laiali ning küpseta 210-220 kraadi juures vähemalt 45 minutit. 
Keeksi küpsust võid kontrollida tikuga - kui keeksi sisse torgatud tikk jääb kuivaks ja puhtaks, on keeks läbi küpsenud. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused