"Skånsk äppelkaka" ehk "Skåne õunakook"
"Skånsk äppelkaka" ehk "Skåne õunakook" (september 2013)
Äärmiselt lihtne ja päris maitsev õunamaguastoit - justnimelt magustoit, koogiks ei paindu keel nimelt seda desserti nimetama, kuna koogil on minu mõistes hoopis teine struktuur. See meenutab pigem magustoitu, mida britid nimetavad "crumble-iks". Retsept on pärit blogist "Bland bakverk och kastruller".
6-le
6-le
Vaja läheb:
5-6 õuna
1 dl suhkrut
2 spl kaneeli
50 g võid
Eelsoojenda ahi 225 kraadini.
Koori ja puhasta õunad ning lõigu nad peenteks viiludeks.
Määri ahjuvorm võiga.
Aseta üks kiht õunaviile vormi põhja.
Raputa peale riivsaia, suhkrut, kaneeli ja aseta peale mõned võiviilud.
Seejärel aseta peale järgmised kihid samas järjekorras.
Kõige ülemine kiht peab olema riivsaia, suhkru, kaneeli ja võiviiludega.
Küpseta kooki ahju keskmises osas ca 20 minutit kuni õunad on pehmed.
Koori ja puhasta õunad ning lõigu nad peenteks viiludeks.
Määri ahjuvorm võiga.
Aseta üks kiht õunaviile vormi põhja.
Raputa peale riivsaia, suhkrut, kaneeli ja aseta peale mõned võiviilud.
Seejärel aseta peale järgmised kihid samas järjekorras.
Kõige ülemine kiht peab olema riivsaia, suhkru, kaneeli ja võiviiludega.
Küpseta kooki ahju keskmises osas ca 20 minutit kuni õunad on pehmed.
Serveeri vaniljejäätise või vaniljekastmega.
Kommentaarid
Postita kommentaar