Talvised naudingud II
"Banan- og sjokoladebrød" ehk "Banaani- ja šokolaadileib" (jaanuar 2014)
Tegemist on Norra retseptiraamatus "Baking" Spektrun forlag, 2008, pärit retseptiga. "Banaanileib" on rikkaliku šokolaadimaitsega ning mahlane küpsetis. Sobib suurepäraselt kohvi kõrvale. Tihti pannakse leivale peale ka võid. Pean tunnistama, et mina isiklikult sellel väga suurt mõtet ei näe, aga ka retseptiraamat soovitab soovi korral kooki võiga serveerida, seega võite ju proovida.
Vaja läheb:
115 g pehmet võid
2 küpset banaani
85 g demerarasuhkrut
2 muna
220 g nisujahu
25 g kakaod
1-2 spl piima
100 g šokolaadinööpe
Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
Kata keeksivorm küpsetuspaberiga.
Koori banaanid ning püreesta nad kahvliga.
Lisa või, suhkur, munad ja kuivained ning töötle tainast kuni ta siidjaks muutub.
Lisa nii palju piima, et tainas natuke vedelam saaks.
Sega sisse šokolaadinööbid.
Vala tainasegu küpsetusvormi ja küpseta leiba 50-60 minutit.
Kui leib on valmis, siis lase sellel 5 minutit vormis jahtuda ning seejärel võta küpsetis vormist välja ja jahuta see lõplikult.
Serveeri leiba viiludena, võiga või võita.
Kommentaarid
Postita kommentaar