Tumeda šokolaadi tort
Tumeda šokolaadi tort (juuli 2013)
Retsept on pärit Allan Kuninga raamatust "Kuninga magusaraamat". See tort on tõelistele kakao- ja/või šokohoolikutele. Nii šokolaadist ja rammusat kooki annab alles otsida. Tükkide lõikamisega tasub pigem "kooner" kui "helde"olla, kuna enamik peoseltskonnal on kindlasti tükk tegemist ka väiksemat sorti viilu realiseerimisega.
Jätkub 12-le
Vaja läheb:
Põhi:
350 g suhkrut
250 g tumedat šokolaadi
200 g jahu
3 muna
40 g kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
250 ml vett
Kate:
200 g tumedat šokolaadi
100 g võid
Võta 26-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja vooderda see üleni küpsetuspaberiga: voldi küpsetuspaber nii põhjale kui äärtele.
Kuna selle tordi tainas on eriti vedel ja seda küpsetatakse pikka aega madalal temperatuuril,
on oht, et tainas tilgub vormist välja.
Kui servad jäävad krobelised, siis kattega saab tordi välimust parandada.
Taina tegemine käib mitmes etapis.
Algul tehakse kolm segu: muna-vee, šokolaadi-või ja kuivainete segu, siis segatakse need üksteisega kokku.
Kõigepealt klopi lahti munad ning lisa vesi.
Vesi peab olema võimalikult külm.
Teises kausis sulata šokolaad ja sega kokku toasooja võiga.
Lisa sokolaadi-võisegu veega lahtiklopitud munadele ning sega ettevaatlikult ühtlaseks.
Nüüd sega jahu, kakao, küpsetuspulber ja suhkur omavahel korralikult läbi ning lisa ka need tainasse.
Vala mass ettevaatlikult koogivormi ning küpseta 140-160 kraadi juures ca 1-1,5 tundi.
Pane ahju põhja veevann.
Katteks sulata šokolaad ning sega kokku toasooja võiga.
Määri kate ühtlaselt tordile ning lase jahedas kohas vähemalt pool tundi seista.
Kaunistuseks sobivad pähklid, näiteks purustatud kreeka pähklid, ja riivitud sidrunikoor.
Tordi servad just kõige ilusamad ei jäänud. |
Aga pole midagi, mida mandlilaastud varjata ei suudaks:) |
Kommentaarid
Postita kommentaar