Kartuliroosid lillkapsaga sinepikastmes


Kartuliroosid lillkapsaga sinepikastmes (september 2013)

Kartulirooside retsept on pärit 2006. aasta  jaanuari/veebruari "Oma maitsest" ja lillkapsa retsept lehelt Retseptiraama.ee. Kartuliroosid olid muidu maitsvad, aga jahu maitset oli minu jaoks liiga tugevalt tunda. Proovin järgmine kord teha roose tavalisest kartulipudrust ja vaatab, mis saab. :) Ka lillkapsaga juhtus väike õnnetus. Nimelt unustasin keeduvette soola kohe lisada ning hiljem soola lisades ei olnud lillkapsas ikkagi piisavalt maitsestatud. Majonees ei tohiks kindlasti liiga magus olla.

 Kartuliroosid  

4-le

Vaja läheb:

1 kg kartuleid
2 muna
100g jahu
ca 80 g margariini
veidi soola

Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja suru kartulid pudrunuiaga ühtlaseks massiks.
Lisa kuumale massile margariin.
Seejärel lisa lahtiklopitud muna, jahu ja sool 
ning sega ühtlaseks tainaks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Pane kartulimass kondiitripritsi 
ja tee küpsetuspaberiga kaetud plaadile kartulitaina kuhjakesed.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures helepruuniks.

Lillkapsas sinepikastmes

Vaja läheb:

1 suurem lillkapsas (u 1,2 kg) 

100 g väherasvast majoneesi

50 g mahedat sinepit

120 g väherasvast riivitud juustu



Tükeldada lillkapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 8-10 min. 
Sega omavahel majonees ja sinep. 
Tõsta lillkapsas ahjuvormi, määri peale majoneesi-sinepisegu, 
raputa peale riivjuust ja küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit, kuni juust on sulanud.





Kommentaarid

Populaarsed postitused