Mundris kartul praetud latikaga


Mundris kartul praetud latikaga (september 2013)

Retsept on pärit Rootsi kokaraamatust "Vår kokbok", Coop & Norstedts, 2009. Veel üks võimalus kartulist midagi mõnusat teha.

Kartul mundris

Arvesta ühe suure või kahe keskmise kartuliga inimese kohta.
Kuumuta ahi 225 kraadini.
Pese kartulid hoolikalt puhtaks ja torka neisse hambaorgiga augud, 
et nad ahjus ei lõhkeks.
Aseta kartulid ahjuplaadile ja küpseta neid kuni nad pehmed on.
Kartulid on pehmed, kui hambaork vabalt kartulisse sisse läheb.
Väiksemad kartulid (150 g) saavad valmis ca 1 tunniga, 
suuremad (250 g) ca 1 tunni ja 15 minutiga.
Kui kartulid valmis on, tee neisse ristikujuline süvend 
ning suru kartulit keskelt kokku, et rist pealt avaneks.
Pildil on kartul serveeritud kurgi-tomatisalatiga.

Praetud latikas

Vaja läheb:

meelepärases koguses latikafileed
muna 
jahu
soola 
pipart

Lõika latikafilee parajateks tükkideks.
Kuumuta pann õliga.
Klopi lahti muna ning lisa juurde sool ja pipar.
Kasta fileetükk muna, siis jahu ning siis taas muna sisse ja aseta pannile.
Prae fileetükke pannil kummaltki poolt paar minutit.


Kommentaarid

Populaarsed postitused