Küpsised II - "Mandelbollar" ehk "Mandlipallid"

Jätkame küpsiste lainel ning järgmiseks on tulemas veel mõningate küpsiste retseptid, mis on pärit samast kokaraamatust. Miks just küpsised? Rootslased nimetavad küpsiseid "väikesteks kookideks" ning küpsetades Lekebergskransareid, tegin avastuse, miks küpsiseid üldse tehakse. Nimelt, kui koogid on suured, ei seisa kaua ning ka väike tükk annab tavaliselt hulganisti kaloreid, siis küpsised seevastu on pisikesed naudingud, millega end hellitada saab ning, mille mõju figuurile nii laastav ei ole ja mis ei vaja ka kiiret ärasöömist - hence - kui tahate küpsetada, mitte võtta liialt kaalus juurde ning teha asju, mis säilivad kauem, siis küpsetage suurte kookite asemel väikseid! :)   


"Mandelbollar" ehk "Mandlipallid" (oktoober 2013)

Mul oli kodus mandlimassi, mille ära tahtsin tarvitada ning leidsingi sellise retsepti raamatust "Sju sorters kakor" Ica bokförlag, 1994. Küpsised on mandlise maitsega, pehmed ja näevad äärmiselt dekoratiivsed välja. 


Vaja läheb:

200 g margariini või võid
200 g mandlimassi
3 dl nisujahu

Pintseldamiseks ja kaunistamiseks:
munavalget
mandlilaaste
punaseid kokteilikirsse


Vahusta margariin või või siledaks massiks ja riivi mandlimass.
Lisa mandlimass ja jahu võimassile.
Sega segust tainas ning vormi sellest kitsad rullid.
Lõika rullidest ühesuurused tükid ning vooli neist ümmargused pallid.
Pintselda kooke munavalgega, keera neid mandlilaastudes 
ning aseta nad küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
kaunista koogid kokteilikirssidega, mis on pooleks või neljaks lõigatud.
Küpseta küpsiseid 175 kraadi juures umbes 10 minutit.



Kommentaarid

Populaarsed postitused