Maasikasorbett


Maasikasorbett (september 2013)

Mõnus jahutus kuumale suvepäevale. Magus, kuid samas jahutav ja värskendav magustoit, mille tegemine on äärmiselt lihtne. Retsept on pärit lehelt Wiki How todo anything.  

 Vaja läheb:

1 tass vett
1 1/4 tassi suhkrut
500g värskeid maasikaid
2 spl värskelt pressitud sidrunimahla (soovi korral)
Sega vesi ja suhkur kastrulis ning lase vedelik keema. 
Keera kuumust vähemaks ning keeda vaiksel tulel 5 minutit.
Jahuta suhkrusiirup toatemperatuurini ning jahuta seda tund aega külmikus.
Püreesta maasikad ning pane püree pooleks tunniks külma.
Sega püree kokku külma siirupi ning sidrunimahlaga. 
Jahuta segu külmkambris, aeg-ajalt segades või kasuta jäätisemasinat.

Kommentaarid

Populaarsed postitused