Maasikasorbett
Maasikasorbett (september 2013)
Vaja läheb:
1 tass vett
1 1/4 tassi suhkrut
500g värskeid maasikaid
2 spl värskelt pressitud sidrunimahla (soovi korral)
Sega vesi ja suhkur kastrulis ning lase vedelik keema.
Keera kuumust vähemaks ning keeda vaiksel tulel 5 minutit.
Jahuta suhkrusiirup toatemperatuurini ning jahuta seda tund aega külmikus.
Püreesta maasikad ning pane püree pooleks tunniks külma.
Sega püree kokku külma siirupi ning sidrunimahlaga.
Jahuta segu külmkambris, aeg-ajalt segades või kasuta jäätisemasinat.
Keera kuumust vähemaks ning keeda vaiksel tulel 5 minutit.
Jahuta suhkrusiirup toatemperatuurini ning jahuta seda tund aega külmikus.
Püreesta maasikad ning pane püree pooleks tunniks külma.
Sega püree kokku külma siirupi ning sidrunimahlaga.
Jahuta segu külmkambris, aeg-ajalt segades või kasuta jäätisemasinat.
Kommentaarid
Postita kommentaar