"Doonaulained"
"Doonaulained"
Retsept on pärit Saksa kokaraamatus "Zwergenstübchen - Backbuch". Taaskord on tegu peolaua särava staariga. Kook on rammus, kuid väga mõnus ja erilise maitsekombinatsiooniga. Teeme seda kodus tihti kas jõululauale, sünnipäevaks või aastavahetuseks. Soovitan soojalt!Vaja läheb:
Põhi:
250 g võid
350 g jahu
6 muna
200 g suhkrut
1 pakk (8 g) vanillisuhkrut
0,5 pakki (8 g) küpsetuspulbrit
2 klaasi kivideta kirsse
2 spl kakaod
Võikreem:
3/4 l piima
250 g võid
3 spl suhkrut
2 pakki Vanillipudingupulbrit
300 g küpsetusšokolaadi
Vahusta või ja lisa vähehaaval munad ning suhkur.
Sega jahu ja küpsetuspulber ning lisa vähehaaval taignasse.
1/3 taignast sega kakaoga.
Vala hele taigen võiga määritud vormi ja aja laiali.
Seejärel vala peale tume taigen ning aja see laiali.
Tõmba kahvliga "lained".
Nõruta kirsid ning laota nad taignale laiali surudes nad kergelt taignasse.
Küpseta kooki eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures ca 30 minutit ning lase seejärel jahtuda.
Valmista puding piimast, suhkrust ja pudingupulbrist, jahuta (veevannis) ja sega pidevalt, et puding tükki ei tõmbuks (tükke pärast välja ei saa).
Kui puding toatemperatuuri saavutanud on, sega lusika kaupa sisse või ja vahusta mass (või sega hoolega).
Valmis kreem jaga laiali jahtunud koogile ning lase hanguda (võib näiteks terveks ööks külmkappi panna.
Sulata šokolaad ning pintselda mõõdukalt koogi peale laiali.
Märk liiga paksust šokolaadikihist on see, kui kooki halb lõigata on.
Kommentaarid
Postita kommentaar