Limoncello tiramisu

"Limoncello tiramisu"

Retsept pärineb raamatust "Jamie 30 minuti road". Mugandasin retsepti veidi ning kuna mul kodus Limoncellot ei olnud, siis lisasin hoopis samas koguses Contreau'd. Tulemuseks oli äärmiselt mahlane ja apelsinine magustoit, suurepärane lõpetus suvisele õhtusöögile.

 
Vaja läheb:

3 apelsini
75 ml Limoncellot
100 g keelekese küpsiseid
250 g mascarpone't
2 kuhjaga spl tuhksuhkrut, lisaks veidi pealeraputamiseks
100 ml väherasvast piima
1 sidrun
1 tl vanillipastat või -ekstrakti
karbike vaarikaid või teisi hooajalisi marju
100 g kvaliteetset tumedat šokolaadi (vähemalt 70% sisaldusega)

Pigista 3 apelsini mahl paraja suurusega serveerimisvaagnale.
Kalla juurde Limoncello ja maitsesta nii, et magusus ja alkohol oleksid kenasti tasakaalus.
Vajaduse korral lisa emba-kumba.
Lao vaagnale kiht keelekese küpsiseid.
Pane mascarpone ja tuhksuhkur kaussi, lisa piim.
Riivi peale sidrunikoor, seejärel pigista sisse poole sidruni mahl.
Lisa vanillipasta  või -ekstrakt ja klopi hästi läbi.
Kata küpsised seguga, seejärel puista peale vaarikad ja riivi veidi tumedat šokolaadi.
Tõsta külmkappi.



Kommentaarid

Populaarsed postitused