Õuna-toscakook

Õuna-toscakook (september 2013)

Naabritädi toodud õuntest on veel varud alles ning sellepärast sai ka see õunakook tehtud. Mõtlesin, et proovin midagi uut ja ei pidanud pettuma. Tosca kate annab koogil väga mõnusa krõmpsuva katte ning seob põhja ja katte vahel oleva õunasegu väga mõnusalt kokku. Soovitan soojalt proovida. Maailma parim õunakook! Täiesti uus õunakoogi tase, seega kui olete "tavalisest" õunakoogi maitsest tüdinenud, siis tasub kindlasti proovida.:) Mina lisan selle kindlasti üheks oma lemmikretseptiks rubriiki "Kiiresti ja maitsvalt". Retsept on pärit lehelt Perenaine.ee


Vaja läheb:


Põhi: 
2 muna
100 g suhkrut
50 g võid
50 g piima
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
500 g hapukaid õunu
1 tl kaneeli

Kate:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 spl jahu
100 g mandlilaaste

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. 
Lisa sulatatud või, piim ning jahu–küpsetuspulbri segu. 
Sega ühtlaseks. 
Laota taigen määritud koogivormi põhjale. 
Koori ja viiluta õunad, sega kaneeliga ning vala taignale. 
Küpseta 220-kraadises ahjus 20 min. 
Tosca–katte jaoks sulata potis või, lisa suhkur, jahu ja mandlilaastud. 
Kuumuta segades mõni minut. 
Vala segu koogile ja küpseta veel 10–15 min, kuni kook on pealt kuldpruun.



Kommentaarid

Populaarsed postitused