Šokolaadi-vaarikatort

Šokolaadi-vaarikatort (märts 2013)


Retsept on pärit raamatust "Nadja koogid". Tordi tegemine nõudis üksjagu potte-panne, kuid tulemus oli jändamist väärt. Mahe ja uhke väljanägemisega tort sai sööjate poolt rohke kiituse osaliseks. Soovitan!

Vaja läheb:


Biskviitpõhi:
3 muna
80 g suhkrut
80 g jahu
25 g kakaod

Šokolaadikreem:
250 ml vahukoort
70 g mõru šokolaadi
10 g želatiini
100 ml apelsinimahla
50 g mõru šokolaaditükke

Vaarikakreem:
400 g kohupiima
500 ml vahukoort
150 g suhkrut
1tl vanillisuhkrut
20 g želatiini
200 ml apelsinimahla
300 g värskeid vaarikaid

Kaunistuseks:
100 g värskeid vaarikaid (või moosi)
granaatõunaseemneid
piparmündilehti
10 mandlikrõbuskit (200g mandlilaaste + 100g mett)

Biskviidi tegemiseks vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks.
Lisa jahu, kakao ja sulavõi.
Kata 26 cm diameetriga tordivorm küpsetuspaberiga, vala tainas sisse ja
küpseta 200 kraadi juures 15 min, proovi küpsust tikuga. Jahuta.
Kuumuta veevannil šokolaadi.
Jälgi, et šokolaad ei oleks väga kuum, peaasi, et see venib.
Lisa mahlas paisutatud želatiin, mis on veidi jahtunud.
Sega omavahel õrnalt vahustatud vahukoor ja jahtunud šokolaadimass.
Lisa šokolaaditükikesed.
Pane vormi biskviit, järgmise kihina lisa šokolaadimass.
Aseta külma.
Vaarikakreemiks vahusta kohupiim, suhkur, vahukoor, vanillisuhkur.
Paisuta ja sulata želatiin ning lisa tulisena segule.
Lisa vaarikad ja sega õrnalt.
Võta koogivorm külmkapist välja ning lisa kolmanda kihina vaarikakreem.
Pane veel tunniks külmkappi.
Kaunista mandlikrõbuskitega, mille valmistamiseks sega mandlilaastud ja mesi ning
kalla ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 180 kraadi juures kuni krõbuski pind on kuldpruun.
Võta plaat välja ja lõika krõbusk kuumalt soovitud suurusega tükkideks.
Jahtudes muutuvad krõbuskid kõvaks.






Kommentaarid

Populaarsed postitused