Maasika-toorjuustutort

Tordi kaunistamine on ikka üks omaette kunst küll. Vaatad raamatust ja justkui polekski nagu raske, aga kui ise hakkad sama asja üritama, siis tuleb välja üks käkk, parimal juhul enam-vähem käkk. :) Õnneks pean tõdema, et aastatega ja kümnete kookide kaunistamisega asi siiski paraneb, mil määral selle otsustajateks olge juba teie :) Stiilinäide aastast 2005.
Sünnipäevatort ostetud biskviitpõhjadest ning vahukoore- ja maasika-banaanitäidisega.



Maasika-toorjuustutort (juuni 2012)

2012 aastal sai otsitud taaskord ühe sünnipäeva jaoks sünnipäevatordi retsepti ning avastasin selle retsepti Liisi blogist. Ei pidanud pettuma. :) Maitse kohta ei oska öelda, aga välimuselt oli Liisi tort palju parem. :)

Ligikaudu 12 portsjonile
 

Vaja läheb:

45 tk Savoiard (Ladyfingers) küpsiseid
600 g toorjuustu
200 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
1 tl vanill- või vanilliinsuhkur
250 g maasikaid

Siirup:
2 dl vett
1 sidrunist pressitud mahl
2 dl suhkrut


Siirupiks vala potti vesi, suhkur ja sidrunimahl, aja keema ja keeda 4–5 minutit. 

Lase siirupil jahtuda.
Leota küpsiseid ükshaaval korraks siirupis ja lao 1/3 neist koogialusele.
Sulata vesivannil valge šokolaad, lase pisut jahtuda. 

Vahusta koor ja sega ettevaatlikult sulatatud šokolaadi ja toorjuustu hulka.
Lisa kreem küpsiste peale, selle peale pane 1/3 tükkideks lõigatud maasikatest.
Seejärel laota uus kiht siirupis leotatud küpsiseid, taas kreem ja kõige peale maasikad. Samuti kolmas kiht.
Soovi korral kaunista piparmündilehtedega või riivitud valge šokolaadiga.



Kommentaarid

Populaarsed postitused