Jõuluhullus VI Rummipallid

"Rumkugeln" ehk "Rummipallid

See retsept on pärit ühe Saksa pere salaretseptikogumikust, mille tegemisele peab kindlasti olema kaasatud keegi selle pere auväärsetest liikmetest, kuna väidetavalt ei tule muidu pallid välja. :) Peab tunnistama, et saime oma õega sellega siiski hämmastavalt hästi iseseisvalt hakkama, seega võite julgelt proovida! :) Selle retsepti juurde soovitaksin kahte asja: esiteks - tehke oma rummirosinad ise, jama küll natukene rohkem, kuid tulemus kordades parem kui poekraamiga, teiseks - tehke topeltports, kuna pallidega on üksjagu jamamist ning nad kaovad kiiremini, kui neid vormida jõuate. :) Pealegi püsivad rummipallid külmkambris üsna pikka aega, seega saate neid (kui neid tõesti nii kauaks jagub) tükil ajal sõpradega šampuse juurde nautida (nagu sakslased seda teevad). Soovitan soojalt!

Vaja läheb:

150 g piimaküpsetusšokolaadi 
50 g mõruküpsetusšokolaadi
125 g võid või margariini
150 g tuhksuhkrut
125 g blenderdatud rummirosinaid
75 g jahvatatud mandleid (koorega)

Kaunistuseks:
200 g šokolaadikaunistusi 

Rummirosinate tegemiseks läheb vaja:
125 g rosinaid
1/4 pruuni rummi 0,5-liitrisest pudelist (kasutasin Liviko Caribba Negrot)
Leota rosinaid rummis üleöö, asetades neile raskuseks peale taldrik ja selle peale omakorda pudel ülejäänud rummiga.
Vala ära rumm, mis rosinatesse ei imendunud.
Naudi mõistlikult! :)


Lõika šokolaad suurteks tükkideks ja sulata need veevannis.
Vahusta või ja tuhksuhkur, lisa blenderdatud rosinad ja jahvatatud mandlid ning kõige lõpuks sulanud šokolaad.
Sega kõik ühtlaseks massiks.
Tõsta mass vähemalt kaheks tunniks külma (veel parem, kui ööks), et mass taheneks.
Vormi massist väiksed pallid ja veereta neid šokolaadikaunistustes.
Hoia rummipalle külmkapis või külmkambris ja serveeri näiteks šampuse juures.  




Kommentaarid

Populaarsed postitused