Oktoober 2013
"Tiigerkook" ehk "Marmorkook"
Retsept on pärit raamatust "Sju sorters kakor" Ica bokförlag, 1994. Mõnus keeksilaadne kook. Sobib imehästi kohvi juurde.
Vaja läheb:
200 g margariini või võid
1, 5 dl suhkrut
3 muna
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl koort või piima
Maitsestamiseks:
2 spl kakaod
1 spl vaniljesuhkrut
või 1/2 sidruni riivitud koor
või 1/2 apelsini riivitud koor
Määri koogivorm võiga ning raputa üle riivsaiaga.
Vahusta või ja suhkur tugevaks vahuks.
Lisa ükshaaval munad.
Seejärel lisa jahu, mis on eelnevalt segatud küpsetuspulbriga, ja piim.
Aseta 1/3 tainast eraldi kaussi ning sega tainas kakaoga.
Ülejäänud tainale lisa vaniljesuhkur, sidruni- või apelsinikoor.
Vala pool heledast tainast vormi, kalla peale tume tainas ning seejärel taas hele.
Tõmba kahvliga tainasse lained.
Küpseta ahju alumises osas kooki 1 tund 175 kraadi juures.
Kommentaarid
Postita kommentaar