Oktoober 2013

"Tiigerkook" ehk "Marmorkook"


Retsept on pärit raamatust  "Sju sorters kakor" Ica bokförlag, 1994.  Mõnus keeksilaadne kook.  Sobib imehästi kohvi juurde.

Vaja läheb:

200 g margariini või võid
1, 5 dl suhkrut
 3 muna
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl koort või piima

Maitsestamiseks:
2 spl kakaod
1 spl vaniljesuhkrut
või 1/2 sidruni riivitud koor
või 1/2 apelsini riivitud koor

Määri koogivorm võiga ning raputa üle riivsaiaga.
Vahusta või ja suhkur tugevaks vahuks.
Lisa ükshaaval munad.
Seejärel lisa jahu, mis on eelnevalt segatud küpsetuspulbriga,  ja piim.
Aseta 1/3 tainast eraldi kaussi ning sega tainas kakaoga.
Ülejäänud tainale lisa vaniljesuhkur, sidruni- või apelsinikoor. 
Vala pool heledast tainast vormi, kalla peale tume tainas ning seejärel taas hele.
Tõmba kahvliga tainasse lained.
Küpseta ahju alumises osas kooki 1 tund 175 kraadi juures.



Kommentaarid

Populaarsed postitused