Maasikatort hapukoorega
Maasikatort hapukoorega (juuli 2012)
Veel üks sünnipäevatordi retsepti otsing päädis selle retsepti leidmisega Elina kokkab blogist. Seekord tundub mulle, et minu tordi välimus parem oli. :) Muideks oli tegemist imemaitsva tordiga, mille kõik maitsed suurepäraselt tasakaalus olid.
Vaja läheb:
Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
0, 5 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl kakaod
Täidis:
1 dl piima
3 tl želatiini
300 g hapukoort
300 g kohupiimapastat
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
250 g maasikaid
Koogi kate:
150 g hapukoort
2 sl suhkrut
250 g maasikaid
Vahusta munad suhkruga tugevaks, elastseks vahuks.
Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu munavahule hulka.
Sega ettevaatlikult tainas läbi ja vala võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
Küpseta 200 kraadi juures 25 min.
Jahuta ja lõika kaheks kettaks.
Täidise ained olgu kõik toasoojad.
Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile.
Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.
Pane koogipõhi tagasi vormipõhja.
Lao peale maasikad (lõikepind aseta vormi vastu,
siis jääb pärast ilus maasikatest serv), vala ettevaatlikult peale hapukooresegu, tõsta peale teine pool ja määri see suhkruga segatud hapukoorega.
Tõsta kook külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista kook maasikatega.
Kommentaarid
Postita kommentaar