Maasikatort hapukoorega

Maasikatort hapukoorega (juuli 2012)

Veel üks sünnipäevatordi retsepti otsing päädis selle retsepti leidmisega Elina kokkab blogist. Seekord tundub mulle, et minu tordi välimus parem oli. :) Muideks oli tegemist imemaitsva tordiga, mille kõik maitsed suurepäraselt tasakaalus olid. 

Vaja läheb:


Põhi: 
4 muna 
1,5 dl suhkrut 
1 dl jahu 
0, 5 dl tärklist 
1 tl küpsetuspulbrit 
1 tl vaniljesuhkrut 
2 spl kakaod

Täidis: 
1 dl piima 
3 tl želatiini 
300 g hapukoort 
300 g kohupiimapastat 
4 sl suhkrut 
1 tl vaniljesuhkrut 
250 g maasikaid

Koogi kate: 
150 g hapukoort 
2 sl suhkrut 
250 g maasikaid

Vahusta munad suhkruga tugevaks, elastseks vahuks. 

Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu munavahule hulka. 
Sega ettevaatlikult tainas läbi ja vala võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. 
Küpseta 200 kraadi juures 25 min.
Jahuta ja lõika kaheks kettaks.
Täidise ained olgu kõik toasoojad. 
Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile. 
Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.
Pane koogipõhi tagasi vormipõhja. 
Lao peale maasikad (lõikepind aseta vormi vastu, 
siis jääb pärast ilus maasikatest serv), vala ettevaatlikult peale hapukooresegu, tõsta peale teine pool ja määri see suhkruga segatud hapukoorega. 
Tõsta kook külmkappi tarduma. Enne serveerimist kaunista kook maasikatega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused