Risoto ja kanašnitsel peekoni ja valge veiniga
Risoto ja kanašnitsel peekoni ja valge veiniga (august 2013)
Risoto tegin ma Itaalias ostetud seguga ning kanašnitsli retsept on pärit raamatus "Nigella Ekspress. Hea kiire toit." AS Ajakirjade kirjastus, 2009.Risoto
Vaja läheb:pakk risoto segu (kokku 500g)
2 kl valget veini
1 sibul
soola
pipart
1,1 l kanapuljongit
oliivõli
Prae sibulatükid oliivõlis klaasjaks ja lisa risotosegu.
Kui riisiterad klaasjaks tõmbama hakkavad lisa valge vein ja sega samal ajal.
Kui vein on riisi imendunud ja riis uuesti kuivaks hakkab muutuma,
lisa vähehaaval puljong pidevalt segades, umbes 30 min.
Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Kanašnitsel
Vaja läheb:1 tl küüslauguõli
4 peekoniviilu
2 kanafileed, umbes 125g tükk
100 ml valget veini
Pane õli ja peekoniviilud pannile.
Prae peekon krõbedaks, võta siis pannilt ja tõsta fooliumisse mässituna hetkeks kõrvale.
Praadimisel peekonist eraldunud mahlad jäta pannile.
Prae kanafileesid kummaltki poolt 2 minutit, kuni roosakus on kadunud.
Pann peab kindlasti tulikuum olema, siis saavad kanafileed kauni kuldse jume.
Säti kanatükid taldrikule ning tõsta kõrvale pandud
ja siis väiksemateks tükkideks murtud peekon pannile tagasi.
Lisa valge vein, lase keema minna ja kalla siis kaste kanafileedele.
Kommentaarid
Postita kommentaar