Nadežda Kaarma kodujuustu-valge šokolaadi tort
Nadežda Kaarma kodujuustu-valge šokolaadi tort (märts 2011)
Tegemist on taaskord ühe väga positiivset tagasisidet saanud tordiga. Kodujuust annab tordile mahlasust, šokolaad magusust ja see tasakaalustatakse hapuka moosiga. Ka välimus on tordil üsna uhke. Ideaalne sünnipäevatort, mis kindlasti ka rangemaid kriitikuid üllatab. Retsept on pärit "Terevisioonist".
Šokolaadibiskviit:
3 muna
100 g suhkrut
65 g tärklist
2 spl kakaod
natuke vaniljesuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
Küpsetada 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Täidis:
400 g vahukoort
400 g kodujuustu
200 g valget šokolaadi
1 sidrun
150 g hapukamat moosi
2 spl želatiini
150 g apelsinimahla
300 g marju (vaarikad, mustikad, maasikad jne)
Vahusta vahukoor.
Sulata valge šokolaad ja sega kodujuustuga.
Lisa sidrunikoor ja -mahl, lõpuks lisa juurde vahustatud vahukoor.
Pane želatiin mahlaga paisuma.
Kui želatiin on sulanud, lisa segu kodujuustumassile.
Määri biskviidile moosi, kata tort kodujuustutäidisega ja pane tunniks ajaks külma.
Enne serveerimist kaunista marjadega.
Kommentaarid
Postita kommentaar