Konjakskransar
Retsept pärineb raamatust "Sju sorters kakor" Ica bokförlag, 1994. Need on küll tõenäoliselt ühed küpsised, mida ma uuesti nii kümme aastat teha ei taha.:) Küpsised ise maitsevad väga hästi, küsimus pole selles. Nende tegemine oli üks suur jamamine. Tainast rullida ja punuda oli suhteliselt raske, kuna tainas kippus katki minema ja nii ilusaid pärgi, nagu raamatus piltidel oli ma küll ei saanud.:)
Põimi tainaribad kahekaupa ning lõika neist 12 cm-pikkused ribad.
Vormi ribadest pärjad ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 10 minutit.
Konjakipärjad ehk Konjakskransar
ca. 50
Vaja läheb:
5 dl jahu
200 g margariini või võid
1 dl suhkrut
2 spl konjakit (kasutasin brändit)
Teen nii:
Haki jahu, või ja suhkur.
Lisa konjak ja sõtku segu ühtlaseks tainaks.
Lase tainal külmikus taheneda.
Jaga tainas tükkideks.
Rulli tükkidest õhukesed ribad.
Põimi tainaribad kahekaupa ning lõika neist 12 cm-pikkused ribad.
Vormi ribadest pärjad ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 10 minutit.
Kommentaarid
Postita kommentaar