Hõrk läätsepüreesupp
Hõrk läätsepüreesupp (september 2013)
Retsept on pärit Kaalujälgijate retseptide hulgast, kuid tegin mõned muudatused. Nimelt polnud mul kodus köögiviljapuljongit ning otsustasin asendada selle veiselihapuljongiga. Sellest tulenevalt maitses aga supp nii hästi, et minu arvates polnudki vajadust enam midagi muud lisada ning lugesin supi valmistamise lõpetatuks. :) Supp on suitsuribimaitseline ja külllatki paksu struktuuriga, aga väga meeldiva maitsega. Andke teada, kui olete originaalretsepti ka proovinud, siis saab võrrelda kumb parem on.Vaja läheb:
1 sibul
1 vars porrut
1 küüslauguküüs
3 porgandit
1 tl taimeõli
400 ml köögiviljapuljongit (kasutasin Maggi Kostilja veiselihapuljongikuubikut)
100g kuivi punaseid läätsi
1 purk purustatud tomateid (ei kasutanud)
Maitsestamiseks koriandrit, ingveripulbrit, jahvatatud köömneid,
soola, pipart ja 2 spl 10% hapukoort. (ei kasutanud ka neid).
Tükelda sibul, porru, küüslauguküüs ja porgandid ning prae õlis.
Lisa juurde puljong ja läätsed ning keeda kuni kõik komponendid on pehmed.
Maitsesta koriandri, ingveripulbri, jahvatatud köömnete, soola ja pipraga.
Püreeri. Lisa juurde purustatud tomatid.
Maitsesta 2 spl 10% hapukoorega.
Kommentaarid
Postita kommentaar