Šokolaadibeseetort

Šokolaadibeseetort (juuli 2013)  

Retsept on pärit raamatust "Nadja koogid" Jätkub 10-le. Besee on selles retseptis magus ja jagus nagu besee ikka, aga kakao ja mandlid annavad sellele oma lisaväärtust.  Mida selle koogi puhul tähele panin oli see, et besee väga kergesti kokku vajus, kindlasti oli tegemist mingi küpsetusveaga, kuid tordi üldmuljet ega maitset see sugugi ei seganud. Tegemist on mõnusa suvise tordiga, millele värsked marjad nii uhke välimuse kui ka mõnusa maitse annavad.

Vaja läheb:


Besee:
8 munavalget
300 g suhkrut
100 g mandlilaaste
2 spl maitsestamata, suhkruvaba kakaod

Sisu:
600 ml vahukoort
2 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
500 g värskeid maasikaid
100 g tumedat šokolaadi
50 g muid marju (näiteks punaseid sõstrad, mustikaid)
4 või enam kobarat punaseid sõstraid
melissi või piparmündilehti 

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. 
Lisa suhkur ja vahusta veel paar minutit.
Purusta mandlilaastud käte vahel pudiks ja sega kakaoga.
Lisa ettevaatlikult munavahule.
Sega ühtlaseks ning jaota kolmeks võrdseks osaks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri üks kolmandik beseest umbes 24 cm diameetriga ümmarguseks latakaks, mille paksus umbes 1,5 cm.
Küpseta põhjasid ükshaaval 150 kraadise kuumuse juures 30 min.
Parem on küpsetada ilma ventilaatorita, vaid alumise ja ülemise kuumusega. Jahuta.
Vahusta vahukoor koos suhkru ja vanillisuhkruga.
Aseta koogitaldrikule beseepõhi.
Kata vahukoorega ja puista üle tükeldatud maasikatega,
kata beseega ning omakorda jälle vahukoorega jne.
Peale jäta vahukoorega kiht.
Kaunistamiseks jäta alles 10 maasikat.
Sulata veevannil šokolaad.
Kasta maasikad šokolaadi sisse ja aseta koogile, nii et igale viilule jääks üks maasikas.
Kaunista marjadega. 







Kommentaarid

Populaarsed postitused