Marineeritud kurgid
Marineeritud kurgid (september 2013)
See retsept on pärit ühe minu sõbranna ema käest, kes neid kurke "maailma parimateks kurkideks" nimetas. Eks igaüks otsustab ise, kas see väide ka tema maailma kohta käib. Mõnusate krõmpsuvate kurkide saamiseks hoia kurke paar tundi enne marineerimist külmas vees.
Vaja läheb:
4 kg kurke
mustsõstralehti
küüslauguküüsi
tilliõisikuid ja -varsi
Marinaad:
2 l vett
7 spl triiki jämedat soola
5 spl suhkrut
3 spl äädikat
15 pipratera
10 loorberilehte
Pese purgid ja kurgid hoolikalt puhtaks.
Keeda marinaad.
Kuumuta purgid, kaaned, kurgid mustsõstralehed, küüslauguküüned
ning till, kastes nad korraks keevast veest läbi.
Aseta soovitud koguses mustsõstralehti, küüslauguküüsi, tilliõisikuid
ja -varsi purkidesse koos kurkidega.
Vala peale marinaad ning kaaneta kohe.
Kommentaarid
Postita kommentaar