Marineeritud kurgid


Marineeritud kurgid (september 2013)




See retsept on pärit ühe minu sõbranna ema käest, kes neid kurke "maailma parimateks kurkideks" nimetas. Eks igaüks otsustab ise, kas see väide ka tema maailma kohta käib. Mõnusate krõmpsuvate kurkide saamiseks hoia kurke paar tundi enne marineerimist külmas vees.

Vaja läheb:

4 kg kurke
mustsõstralehti
küüslauguküüsi
tilliõisikuid ja -varsi

Marinaad:
2 l vett

7 spl triiki jämedat soola

5 spl suhkrut

3 spl äädikat

15 pipratera

10 loorberilehte



Pese purgid ja kurgid hoolikalt puhtaks.
Keeda marinaad.
Kuumuta purgid, kaaned, kurgid mustsõstralehed, küüslauguküüned 
ning till, kastes nad korraks keevast veest läbi. 
Aseta soovitud koguses mustsõstralehti, küüslauguküüsi, tilliõisikuid 
ja -varsi purkidesse koos kurkidega. 
Vala peale marinaad ning kaaneta kohe.

Kommentaarid

Populaarsed postitused