"Devil's food cake"


Nigella "Devil's food cake" (märts 2011)


10-12 tükki

Retsept on pärit raamatust "Nigella Kitchen". Üks rammus ja šokolaadine šokolaadikook.  

Vaja läheb:


Põhi:
50 g kakaod
100 g tumedat Muscovado suhkrut
250 ml keevat vett
125 g võid, lisaks natuke määrimiseks
150 g tuhksuhkrut
225 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl soodat   
2 spl vanilje ekstrakti
2 muna

Glasuur:
125 ml vett
30 g tumedat Muscovado suhkrut
175 g võid, tükkidena
300 g kvaliteetset tumedat šokolaadi (hakitud)

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. 
Kata ümmargune küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja määri servad võiga.
Pane kakao ja 100g Muscovado suhkrust kaussi ja vala peale keev vesi. 
Sega segu kokku ja aseta kõrvale.
Vahusta või ja tuhksuhkur heledaks ja õhuliseks vahuks. 
Sega eraldi kokku jahu, küpsetuspulber, sooda. 
Vala vaniljeekstrakt võivahule ning lisa üks munadest samal ajal vahustades.
Seejärel lisa juurde osa kuivained tainast kogu aeg segades.  
Seejärel lisa juurde teine muna ning ülejäänud kuivained.
Viimasena lisa kakaosegu tainast jätkuvalt segades.
Kui tainas on valmis jaga see kaheks ning küpseta mõlemat kihti ahjus ca 30 min.
Võta koogid vormist välja ning lase koogikihtidel jahtuda restil jahtuda 5-10 min.
Kui koogid ahjus on alusta glasuuri tegemist. 
Sulata vesi, 30g Muscovado suhkrut ja 175g võid kastrulis madalal kuumusel.
Kui segu hakkab mullitama, võta kastrul tulelt ning lisa šokolaad.
Liiguta kastrulit, et kogu šokolaad vedelikuga kaetud saaks ning 
oota hetk enne kui glasuuri siidiseks seguks segad. 
Jäta glasuur 1 tunniks jahtuma aeg-ajalt seda segades. 
Kui glasuur ja koogipõhjad on jahtunud aseta üks põhjadest koogialusele pealmine osa alla.
Seejärel kata ühe kolmandikuga glasuurist. 
Aseta peale teine koogipõhi (pealmine osa peale) ning kata ülejäänud glasuuriga nii pealt kui külgedelt.
Kaunista näiteks kokteilikirssidega.









Tuunitud Nigella "Devil's food cake"(November 2013)

Lisasin koogipõhjade vahele banaaniviile, mis andis koogile mõnusa lisaväärtuse tasakaalustades tumeda ja kergelt mõrkja ning rammusa šokolaadi sügavat maitset magusa ja kerge banaani omaga.





Kommentaarid

Populaarsed postitused