Detsember 2013

Ilma jahuta šokolaadi-brownie´d jahuga (detsember 2013)

Algne retsept on pärit raamatust "Nigella ekspress. Hea kiire toit." AS Ajakirjade kirjastus, 2009. Olin sunnitud retsepti viimasel hetkel muutma, kuna tuli välja, et üks lastest ei söö pähkleid, seega said pähklid välja jäetud ning nende asemele sai pandud 60 g jahu ja 0,5 tl küpsetuspulbrit. Maitsesid brownie'd sellegipoolest imeliselt. :) NB! Kaste on tugeva kohvi- ja kakaomaitsega, seega tasub seda enne lastele serveerimist neile kindlasti maitsta anda.

16 väikest ruutu 

Vaja läheb:

225 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
225 g võid
2 tl vanilliekstrakti
200 g suhkrut
3 muna
150 g jahvatatud mandleid
100 g hakitud Kreeka pähkleid

Kuum šokolaadi kaste:

75 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
125 g vahukoort
2 spl lahustuvat kohvi, mis on lahustatud 2 spl vees
1 spl heledat siirupit

Kuumuta ahi 170 kraadini.
Sulata paksu põhjaga katstrulis madalal kuumusel šokolaad ja või.
Võta kastrul pliidilt, sega sisse vanilliekstrakt ja suhkur ning lase pisut jahtuda.
Lisa kastrulisse vahustatud munad, jahvatatud mandlid ja tükeldatud Kreeka pähklid.
Sega ning vala 24 cm kandilisse küpsetusnõusse.
Küpseta ahjus 25-30 minutit, selleks ajaks on pealmine osa tahkemaks muutunud, 
kuid alt on brownie'd veel poolvedelad.
Jahuta veidi ja tee ettevaatlikult neli ühte- ja neli teistpidi sisselõiget, 
et saaksid 16 mahlakat väikest ruutu.

Kastme tegemiseks murra šokolaad tükkideks ja pane paksupõhjalisse kastrulisse.
Lisa ülejäänud koostisained ning aseta kastrul madalale kuumusele, 
et kõik saaks kokku sulada.
Sega hoolega, võta kastrul pliidilt, vala kaste serveerimiseks kannu.

Serveeri brownie'sid kastme ja jäätisega.



Kommentaarid

Populaarsed postitused