Sibulapirukas


Sibulapirukas (september 2013)

Leidsin ühe väga hea sibulapiruka retsepti Tuuli Mathiseni lehelt  Retsept on äärmiselt lihtne ja pirukas vääääga maitsev. Eelmisel korral proovisin tainast teha päris retsepti järgi, kasutades nii rukki- kui nisujahu ning seekord kasutasin ainult nisujahu. Mõlemad variandid on väga head, aga nisujahuga maitses mulle siiski natukene rohkem. Kuna sibul on magus, siis peaksid soolasõbrad sisu maitsestama üsna julgelt, kuna muidu on oht, et pirukas magedaks võib jääda. Soovitan soojalt!


Vaja läheb:



Põhi:
1-1,5 kl jahu 
70 g võid
3 spl hapukoort
soola

Sisu:
500 g sibulaid
õli ja võid (soovi korral)
3 spl hapukoort
100 g riivjuustu
2 suuremat muna
soola
pipart

Koori ja viiluta sibulad. 
Hauta sibulaid õli ja või segus keskmisel kuumusel vähemalt 15-20 minutit. 
Sibul peaks olema mõnusalt kuldpruun. 
Maitsesta soolaga. 
Jahuta sibulasegu.  
Valmista põhi.
Selleks haki külm või, jahu ja sool ning lisa hapukoor.
Suru tainas palliks. 
Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Võta tainas külmast ning vooderda sellega küpsetuspaberiga kaetud 
lahtikäiva vormi põhi ja küljed.
Löö lahti 2 suuremat muna. 

Sega 3 spl hapukoorega ja hautatud sibulaga. 
Maitsesta soola ja pipraga. 
Kalla segu tainale.
Riivi 100 grammi juustu ja laota juust sibula peale.
Küpseta ca 200 kraadi juures, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldpruun.




Kommentaarid

Populaarsed postitused