Hautatud puuviljad
Hautatud puuviljad (august 2013)
Taaskord retsept, mis on pärit raamatust "Jamie 30 minuti road". Soovitaksin jäätist mitte liiga magusat valida, kuna muidu on magustoit tõesti väga magus. Tsitruseline maitse annab ploomile tõesti palju juurde.Vaja läheb:
18 küpset ploomi või erinevaid sulle meelepäraseid luuvilju, näiteks nektariine või aprikoose
1 tl vanillipastat või -ekstrakti
2 kuhjaga spl rafineerimata peensuhkrut
1 apelsin
1 kaneelikoor
tubli sorts brändit (soovi korral)
500 ml kvaliteetset vanillijäätist
Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja lao ploomid suurde ahjuvormi.
Lisa teelusikatäis vanillipastat või -ekstrakti ja 2 kuhjaga supilusikatäit rafineerimata peensuhkrut.
Koori juurviljakoorijaga poolelt apelsinilt koor ja pane vormi, pigista sinnasamasse ka kogu apelsini mahl.
Lisa pooleks murtud kaneelikoor ja kui tahad, kalla peale tubli sorts brändit.
Tõsta vorm ahju alumisele siinile.
Puuviljad on mõnusalt küpsed umbes 15 minuti pärast.
Serveeri puuvilju väikestest klaasidest, kihiti jäätisega.
Kommentaarid
Postita kommentaar