Paastuaja peedisupp


Paastuaja peedisupp (september 2013)

Retsept on pärit Nami-Nami retseptikogust. Seekord jäi natukene väheks hapukast maitsest, aga muidu on tegu äärmiselt lihtsalt tehtava peedisupiga, mis maitseb hästi nii külmalt kui kuumalt. 

6-le

Vaja läheb:

400g peeti  
2 sibulat 
2 porgandit
400g kapsast või 
hapukapsast
2 - 3 spl õli
1,5 l aedviljapuljongit 
1 - 2 sl veiniäädikat või sidrunimahla 
soola 

musta pipart 
suhkrut 

Serveerimiseks:
hapukoort 
hakitud värsket peterselli


Koori peedid, sibulad ja porgandid. 
Pane tükk peeti kõrvale (nii umbes 50 g).
Lõika muud aedviljad õhukesteks ribadeks.
Kuumuta potis õli, lisa porgand, sibul ja peet ning prae kergelt läbi.
Lisa ribadeks lõigatud kapsas või hapukapsas.
Kalla peale kuum puljong 
ning hauta kaane all nõrgal kuumusel umbes 20-30 minutit, 
kuni aedviljad on pehmed.
Riivi viimane peet peenelt ja sega supi hulka.
Maitsesta sidrunimahla või veiniäädika, pipra, soola ja suhkruga. 
Pea meeles, et üks õige boršisupp - lihata või lihaga - 
peaks olema kergelt magushapu maitsega.
Puista peale maitseroheline, serveeri hapukoorega. 
Kõrvale võid pakkuda leiba.


Kommentaarid

Populaarsed postitused