Paastuaja peedisupp
Paastuaja peedisupp (september 2013)
Retsept on pärit Nami-Nami retseptikogust. Seekord jäi natukene väheks hapukast maitsest, aga muidu on tegu äärmiselt lihtsalt tehtava peedisupiga, mis maitseb hästi nii külmalt kui kuumalt.6-le
Vaja läheb:
400g peeti
2 sibulat
2 porgandit
400g kapsast või hapukapsast
2 - 3 spl õli
1,5 l aedviljapuljongit
1 - 2 sl veiniäädikat või sidrunimahla
soola
musta pipart
suhkrut
Serveerimiseks:
hapukoort
hakitud värsket peterselli
Koori peedid, sibulad ja porgandid.
Pane tükk peeti kõrvale (nii umbes 50 g).
Lõika muud aedviljad õhukesteks ribadeks.
Kuumuta potis õli, lisa porgand, sibul ja peet ning prae kergelt läbi.
Lisa ribadeks lõigatud kapsas või hapukapsas.
Kuumuta potis õli, lisa porgand, sibul ja peet ning prae kergelt läbi.
Lisa ribadeks lõigatud kapsas või hapukapsas.
Kalla peale kuum puljong
ning hauta kaane all nõrgal kuumusel umbes 20-30 minutit,
kuni aedviljad on pehmed.
Riivi viimane peet peenelt ja sega supi hulka.
Maitsesta sidrunimahla või veiniäädika, pipra, soola ja suhkruga.
Riivi viimane peet peenelt ja sega supi hulka.
Maitsesta sidrunimahla või veiniäädika, pipra, soola ja suhkruga.
Pea meeles, et üks õige boršisupp - lihata või lihaga -
peaks olema kergelt magushapu maitsega.
Puista peale maitseroheline, serveeri hapukoorega.
Puista peale maitseroheline, serveeri hapukoorega.
Kõrvale võid pakkuda leiba.
Kommentaarid
Postita kommentaar